TREĆA RAZMJENA U PROJEKTU MEDICINA KROZ KNJIŽEVNOST

Objavio/la Natalija Šnidarić, Pon, 18/03/2019 - 14:40

Dana 28. 02. i 01. 03. 2019. realizirana je i treća razmjena učenika na projektu E medice „Medicina kroz književnost“ u Medicinskoj školi Draginja Nikšić, Sremska Mitrovica.

Na razmjeni su sudjelovali učenici i mentori tri škole:  Srednja škola Bedekovčina: učenici Kruno Galic i Mihael Mikobušec u pratnji mentorice Rafaele Božić, Škola za medicinske sestre Mlinarska: učenice Nikolina Ban i Brigita Bajzek u pratnji mentorice Suzane Đanić, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar: učenice Lorena Italo i Mia Iveljić u pratnji mentorice Anite Basioli, uz školu domaćina Medicinska škola Draginja Nikšić, Sremska Mitrovica: učenice Mina Vuletić i Natalija Bačko  sa mentorom Branislavom Vuletićem.

Doček u Srednjoj Medicinskoj školi bio je popraćen vrlo bogatim i raznovrsnim učeničkim  programom uz riječi dobrodošlice direktora škole i ostalih zaposlenika i učenika škole. Nakon kraćeg odmora i okrepe, učenici su razmijenili izvješća svog rada koja su bila dogovorena na prošloj razmjeni u Zagrebu. Slijedio je praktični dio izvedbe projekta u kojem su učenici vidno uživali.

Slijedio posjet Gradskoj skupštini gdje nas srdačno dočekao Predsjednik Skupštine grada Sremske Mitrovice, gospodin Tomislav Janković kome je predstavljen projekt E medice. Predstavile su se škole i učenici, te kratko iznijeli svoje dojmove.

Slijedio je ručak u splav restoranu na Savi, kratka vožnja brodom ispod drugog največeg pješačkog mosta na rijeci u Evropi Nastavljen je  rad i uvježbavanje praktičog dijela projekta. Nakon toga slijedio je obilazak škole.

Potom slijedi odlazak u dom učenika škole, kratki odmor, te vrhunska večera.

Sljedeći dan započeo je radno završnim uvježbavanjem praktičnog dijela projekta, izradom prezentacije i dogovorom oko kostima i muzičke pratnje. Slijedio je obilazak centra grada, posjet Carskoj palati i Muzeju Srema, te izvrstan ručak. Kraj posjete i obilaska okrunio je posjet konjičkom klubu Sirmium gdje su učenici i mentori uživali u jahanju, vožnji kočijama, zvuku harmonike, plesu, kao i izvrsnim slasticama koje su nam pripremili domaćini.

Prijateljski ispraćaj bio je dirljiv, ispunjen dojmovima veseljem zbog skorašnjeg ponovnog susreta i druženja na Danima E medice.

 

 

Željeli bi se zahvaliti domaćinima koji su na vrhunski ugostili. Niti u snovima se nismo nadali ovakvoj razmjeni. Sa štovanjem do smotre u Tuhlju.

Mihael Miklobušec, Kruno Galic

Srednja škola Bedekovčina

 

Oduševljene smo ljubaznim gostoprimstvom i cjelokupnim putovanjem. Razmjena će nam ostat  lijepom sjecanju te se veselimo daljnjom druzenju u Tuhelju. Hvala!

                                                                                   Lorena Italo, Mia Iveljić

                                                                                          Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar

 

Dojmilo nas se sve što su nam pripremili učenici i profesori. Uz puno zabave, smijeha i rada osjećali smo se kao kod kuće. Nestrpljivo čekamo iduće druženje i radujemo se smotri E medice.

                                                                                   Brigita Bajzek, Nikolona Ban

                                                                                   Škola za medicinske sestre Mlinarska