Polaznici izvan RH

Prijave za upis u srednje škole za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava Republike Hrvatske

Prijave za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. započele su u ponedjeljak 26. svibnja 2014. godine.

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje nadležan je za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava RH. To su svi kandidati koji

- osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan RH,

- hrvatski državljani koji dolaze iz obrazovnih sustava drugih zemalja,

- kandidati koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u RH te

- kandidati koji su osnovno obrazovanje završili u RH prije 2014. godine.

Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i potpisan poslati Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na adresu Donje Svetice 38, 10000 Zagreb ili skeniran na adresu e-pošte srednja@azvo.hr

Središnji prijavni ured će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

Sve informacije o upisima u srednju školu dostupne su u brošuri Prijave i upisi u srednje škole za šk.god.2014./2015.-Idemo u srednju! i na mrežnoj stranici www.upisi.hr dok je na broju telefona Središnjeg prijavnog ureda 01/6274-877 moguće dobiti sve informacije o upisima za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava RH.