Osoblje

 

 

Poštovani nastavnici!

U tijeku je poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u aktualnom projektu naše Škole u okviru programa Erasmus+.

Poziv je upućen zainteresiranima za pratnju učenicima na njihovoj mobilnosti u Irsku u proljeće 2018.

Potrebno je postupiti u skladu s napucima poziva koji je niže priložen (natjecaj_nastavnici) te dostaviti popunjeno motivacijsko pismo koje je također u privitku kao dokument naziva motivacijsko_pismo_Irska. Natječaj je također objavljen na oglasnoj ploči u zbornici Škole.

Srdačno,

Ivica Matić, koordinator

 

**************************************************************************************************************************************

 

SUDJELOVANJE NA PEARL KONFERENCIJI

Agencija za mobilnost i programe EU putem svojih mrežnih stranica nedavno je objavila poziv za sudjelovanjem na TCA konferenciji pod nazivom „Pathways to Enhanced Assessment and Recognition for those achieving Learning within and beyond national borders (PEARL)“. Između više prijavitelja odabrana je aplikacija predstavnika naše škole Ivice Matića, nastavnika strukovnih predmeta i koordinatora Erasmus+ projekta Škole. Konferencija je održana u Birminghamu, UK, 4.- 5. srpnja 2017. godine. Na konferenciji je bilo stotinjak sudionika iz 28 europskih zemalja, a glavna tema bila je kako primjenjivati alate za vrednovanje i priznavanje postignuća u strukovnom obrazovanju, s najvećim naglaskom na ECVET. Riječ je o Europskom kreditnom sustavu u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju čijom se primjenom pruža podrška učenju priznavanjem, prijenosom i prikupljanjem ishoda učenja. Ovo je osobito važno u kontekstu međunarodne mobilnosti, a treba naglasiti da je Škola provela ECVET u svom prvom Erasmus+ projektu: MEDITRAIN prilikom mobilnosti učenika u Leipzig, Njemačka. Stoga je konferencija bila dobra prilika da se dobije uvid u praksu drugih zemalja na koji način koriste alate za vrednovanje, prepoznavanje i priznavanje ishoda učenja kao dijela kvalifikacije, implementira nove alate te razviju veze i buduća partnerstva.

Nakon zajedničkog dijela na kojemu je predstavljeno dosadašnje djelovanje Agencije za mobilnost Ujedinjenog kraljevstva u području razvoja ECVET-a te dana perspektiva daljnje implementacije, sudionici su aktivno sudjelovali u radionicama kroz dva dana. Teme radionica odnosile su se na: unaprjeđenje i osiguranje kvalitete ECVET-a, spremnost poslodavaca da podrže ECVET osobito u kontekstu dugoročnih mobilnosti, vrednovanje neformalnog i informalnog učenja pomoću ECVET-a te trenutnim ECVET instrumentima vezano za transferzalne i stručne kompetencije stečene tijekom dugotrajnih mobilnosti. Na konferenciji su također predstavljene publikacije Europskoga centra za razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, organizirano je kulturološko upoznavanje Birminghama, a sudionici su dobili priliku za razmjenu iskustava  sukladno specifičnim interesima te planiranje buduće suradnje.

Pozivamo djelatnike Škole da i dalje prate stranice nacionalne Agencije te se prijavljuju na slične seminare s ciljem unaprjeđenja internalizacije Škole i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/

 

 

********************************************************************************************************************************** Poštovani nastavnici!

U tijeku je poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u aktualnom projektu naše Škole u okviru programa Erasmus+.

Poziv je upućen zainteresiranima za pratnju učenicima na njihovoj mobilnosti tijekom ožujka/travnja u Njemačku.

Potrebno je postupiti u skladu s napucima poziva koji je niže priložen (natjecaj_nastavnici) te dostaviti popunjeno motivacijsko pismo koje je također u privitku kao dokument naziva motivacijsko_pismo_hanover.

Srdačno,

Ivica Matić, koordinator

 

************************************************************************************************************************************

Poštovane/ poštovani,

 
predavanje "Mogućnosti sudjelovanja škola u Erasmus+ programima EU - Od ideje do završnog izvješća
održat će  4. listopada 2016. u 13:30 u prostorijama Škole koordinator Ersamus+ projekata Ivica Matić.
 
Ugodan dan,
 
Daniela Paškov 

 *************************************************************************************************************************************

U organizaciji nizozemske nacionalne agencije za Erasmus+ od 21. do 23. rujna 2016. održan je seminar „Culture of Quality in Vocational Education and Training“.  Seminar se odvijao u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje u nizozemskom gradu Zandvoort aan Zee. Sudionici su bili iz različitih europskih zemalja, a za predstavnike iz Hrvatske bila su osigurana dva mjesta. Stoga je naša Agencija za mobilnost i programe EU krajem kolovoza raspisala natječaj za sudjelovanje. Sudionik seminara bio je nastavnik Škole za medicinske sestre Mlinarska Ivica Matić čija je prijava ocjenjena visokim brojem bodova.

http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/odluka-o-odabiru-sudionika-seminara-quality-assurance-in-vet-through-culture-of-quality-and-learning-zandvoort-aan-zee-nizozemska-21-23-9-2016-/

Dvodnevni seminar sadržavao je predavanja i radionice iz područja Osiguranja kvalitete što predstavlja važno područje strukovnoga obrazovanja. Svrha je seminara bila da se sudionici upoznaju s novim sustavima i načinima osiguranja i podizanja kvalitete, ali i pronađu partnere sa sličnim interesima u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Kao najvažnije seminar je ponudio upoznavanje sa sustavima za kvalitetu te proširio svijest pojedinca o tome što je kvaliteta zaista te kako planirati, dijagnosticirati, analizirati i unaprijediti kvalitetu.

Smještaj sudionika financirala je nizozemska Agencija, dok je putne troškove pokrila hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU.

Seminar ima vlastitu mrežnu stranicu na kojoj je postavljeno ono najvažnije, od programa, dokumenata, fotografija, prezentacija i videa te vas pozivamo da posjetite stranicu putem niže veze:

http://www.erasmusplus.nl/tca-quality-in-vet-sept2016/Welcome

 

*********************************************************************************************************************************************

 

 

U razdoblju od 17. do 23. svibnja 2015. realizirana je druga mobilnost u sklopu MEDITRAIN projekta naše Škole u programu Erasmus+ aktivnosti stručnog usavršavanja nastavnog osoblja.

Prezentaciju boravka naših nastavnika u Padovi pogledajte u privitku!