Generacija maturantica 1968-69

Objavio/la Natalija Šnidarić, Uto, 04/06/2019 - 14:11

MATURANTICE ŠK.G 1968/1969

U ŠKOLSKOM DVORIŠTU NAKON 50 GODINA

 

U subotu 1. lipnja 2019. u dvorište Škole za medicinske sestre Mlinarska ušetale su gospođe zajedno sa svojom razrednicom  sestrom Viktorijom Keler. Došle su obilježiti 50 godišnjicu svoje mature.

 U razred 3C školske godine 1968/69. upisano je 28 učenica, sve su maturirale, u učeničkom Domu u Mlinarskoj bilo ih je 8. Na obilježavanje 50 godišnjice mature došlo ih je 8 sa razrednicom Viktorijom Keler.

Dočekale su ih Božica Jurinec iz Društva za povijest sestrinstva HUMS-a i Jasminka Ban Grahovac, nastavnik stručnih predmeta u Školi za medicinske sestre Mlinarska.

Susret je bio pun emocija, prisjećanja školskih dana i dana provedenih u učeničkom Domu u Mlinarskoj. Razrednica, gospođa Viktorija Keler sa puno emocija prolistala je Dnevnik, prozvala sve koji su te 1968/69. bile upisane u njen razred. Svi zajedno su se prisjetili kolegica, izmjenili informacije koje su znale o nekome. A kada je došao red na njih ustreptalo su čekale što će razrednica reći, čega se prisjetiti ... smješnih anegdota, ocjena, karaktera ....

Puno smijeha je izazvalo prisjećanje anegdota s maturalnog putovanja po Istri.

Gospođe su obišle i vidjele nekoliko soba u učeničkom Domu, prisjetile se svojih zaduženja dok su bile u Domu, jelovnika, ograničenih izlazaka, stogoće odgajateljica .. ali i mladića koji su dolazili viriti preko školske ograde.

Nakon 50 godina jedva su se odvojile od školskih prostora, dvorišta jer kako sve navode: „To je ipak bilo lijepo vrijeme, čak najljepše u životu.“

Jasminka Ban Grahovac