Erasmus+

                                                          

 

Nositelj projekta: Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb     

Referentni broj projekta:2018-1-HR01-KA102-047186

Naziv projekta: Bolja praksa-bolja njega

 

Zagreb, 27.09.2018.

 

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon četiri uspješno završena projekta kroz program Erasmus+ Europske unije provodi svoj novi projekt Bolja praksa-bolja njega. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Irskoj tijekom 16 dana. Stoga se

 

POZIVA

 

sve učenike četvrtih i petih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana od 19.1. do 03.02. 2018. godine u Bray-u, Irska. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Uvjet sudjelovanja je znanje engleskoga jezika.

Ciljevi projekta: unaprjeđenje stručnih znanja u području zdravstvene njege starijih osoba za 14 učenika; jačanje konkurentnosti na tržištu rada sudionika projekta; poboljšanje razine znanja stranog jezika, upoznavanje s kulturom i načinom života u Irskoj.

Putovanje: zrakoplovom                                           Smještaj: u obiteljima (po dvoje učenika)

Način financiranja:putovanje zrakoplovom, smještaj, program rada, kulturološki program, prehrana na bazi punog pansiona u obitelji,lokalni prijevoz, putno zdravstveno i osiguranje za vrijeme prakse, jezične pripreme i polaganje ispita,izdavanje svjedodžbe o znanju stranog jezika sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike te administrativne troškove snosi Škola iz odobrenih sredstava Erasmus+ Programa. Preostali iznos od 240 EUR bit će doznačen učenicima sudionicima projekta kao džeparac za vrijeme boravka u Irskoj.

S učenicima u pratnji putuje nastavnica Sandra Samošćanec.

Inicijalnu prijavu možete poslati do 10. 10. 2018. do 23:59. Pravovaljana prijava podrazumijeva napisano motivacijsko pismo poslano na adresu e pošte: mlinarska@mlinarska.hr te ispunjen obrazac dostupan putem poveznice:

https://goo.gl/forms/WyrfJiJI0EoS86842

 

*Predložak motivacijskog pisma priložen je na dnu ove stranice kao i tablica za samoprocjenu znanja engleskog jezika.

***************************************************************************************************************************

Nositelj projekta: Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb     

Referentni broj projekta: 2017-1-HR01-KA102-035283

Naziv projekta: Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj

 

Temeljem planiranja projektne mobilnosti u sklopu navedenog projekta, Rješenja o imenovanju članova prosudbenog povjerenstva te rasprave članova u sastavu Jelaković, Brekalo Papac, Ivasić, Matić,  donosi se

ODLUKA O IZBORU UČENIKA SUDIONIKA MOBILNOST

Za sudjelovanje u mobilnosti u sklopu projekta Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj odabrani su sljedeći učenici (inicijali imena i prezimena):

DS

NK

LB

MK

NS

AV

KF

SM

EB

PZ

BS

ADž

AK

BR

MT

VV

LM

MP

MB

DV

 

Svi učenici će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o ishodu odabira (odabrani, rezervni, nisu odabrani). Uvid u rang-listu kandidata kao i tijek postupka odabira učenika moguć je 11.12.2017. u 19:50 u učionici br.1. 

**************************************************************************************************************

MOTIVACIJSKO PISMO

Poštovani učenici!

kao što vam je poznato iz ranijih obavijesti, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi na natječaju u 2017. godini  projekt u okviru Erasmus+ Programa , pod nazivom  „Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj“ – DOMET, referentni broj: 2017-1-HR01-KA102-035283. Partner domaćin je Martello Training, Bray/Dublin, Irska.

Ciljevi projekta: unaprjeđenje stručnih znanja u području zdravstvene njege starijih osoba za 22 učenika; jačanje konkurentnosti na tržištu rada sudionika projekta; poboljšanje razine znanja stranog jezika, upoznavanje s kulturom i načinom života u Irskoj

Vrijeme provedbe stručne prakse: 10.-25. ožujka 2018. godine

Putovanje: zrakoplovom                                           Smještaj: u obiteljima (po dvoje učenika)

Način financiranja:putovanje zrakoplovom, smještaj, program rada, kulturološki program, prehrana na bazi punog pansiona u obitelji,lokalni prijevoz, putno zdravstveno i osiguranje za vrijeme prakse, jezične pripreme i polaganje ispita,izdavanje svjedodžbe o znanju stranog jezika sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike te administrativne troškove snosi Škola iz odobrenih sredstava Erasmus+ Programa. Preostali iznos od 240 EUR bit će doznačen učenicima sudionicima projekta kao džeparac za vrijeme boravka u Irskoj.

S učenicima u pratnji putuju dva nastavnika (Ivasić, Matić).

Budući da ste popunili inicijalnu prijavu kojom ste postali mogući kandidat u Erasmus+ projektu naše škole sljedeći je korak u odabiru sudionika procjena temeljem motivacijskoga pisma. Stoga je važno, da bi povjerenstvo uz Vaš dosadašnji uspjeh i redovitost u pohađanju nastave te preporuke drugih nastavnika donijelo bolju procjenu, samostalno ispuniti motivacijsko pismo u privitku te ga poslati na ovu e-mail adresu ( mlinarska-14@outlook.com ). S obzirom na činjenicu da je pristiglo 55 inicijalnih prijava, a birat će se 22 učenika, ovo motivacijsko pismo važno je u daljnjoj procjeni. Predložak motivacijskog pisma priložen je na dnu ove stranice kao i tablica za samoprocjenu znanja engleskog jezika.

Rok za slanje motivacijskog pisma je 29.11.2017. u 23:59.

 

*************************************************************************************************************************************

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon tri uspješno završena projekta kroz program Erasmus+ Europske unije provodi svoj novi projekt Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Irskoj tijekom 16 dana. Stoga se

POZIVA

sve učenike četvrtih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana od 10. do 25. ožujka 2018. godine u Bray-u, Irska. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Uvjet sudjelovanja je znanje engleskoga jezika. Prijaviti se mogu i učenici petih razreda uz napomenu da sudjelovanje u mobilnosti dodatno opterećuje zahtjevnost obaveza maturanata (raniji završetak nastavne godine, pisanje završnoga rada, pripreme za maturu i sl.).  

Inicijalnu prijavu možete poslati do 10. studenoga 2017. popunjavanjem obrasca dostupnog putem poveznice:

https://goo.gl/forms/WyrfJiJI0EoS86842

                                                                                          

*********************************************

Druga grupa učenika i njihove nastavnice u pratnji koji su sudjelovali u Erasmus+ projektu naše škole "Bringing the generations closer" završili su mobilnost i prepuni dojmova vratili se u Hrvatsku!

Dio njihovoga iskustva s mobilnosti prenijeli su nam kroz prezentaciju ERASMUS + Hannover koju možete preuzeti ispod obavijesti u priloženim datotekama.

**********************************************

Druga grupa učenika i njihove nastavnice u pratnji koji sudjeluju u Erasmus+ projektu naše škole "Bringing the generations closer" proslavili su Uskrs u Njemačkoj! Uz slike blagdanskoga ozračja kojima nam šalju pozdrave uzvraćamo im srdačnim čestitkama i želimo sretan povratak u Hrvatsku!

***********************************************

Pozivaju se učenici odabrani sudionici projekta Bringing the generations closer u okviru Erasmus+ programa na ponovni zajednički sastanak s koordinatorom koji će se održati u učionici u prizemlju škole u petak 24.02.2017. u 16.00. sati. Također je obavezan dolazak jednog roditelja, a sastanku će nazočiti nastavnice koje odlaze u pratnju učenicima.

*************************************************

Projekt: Bringing the generations closer

Referentni broj projekta: 2016-1-HR01-KA102-022058

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon tri uspješno završene mobilnosti kroz program Erasmus+ provodi svoj novi projekt Bringing the generations closeru okviru Erasmus+ programa. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Njemačkoj tijekom 16 dana. Stoga se

POZIVA

sve učenike četvrtih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana u ožujku/travnju 2017. godine u Hanoveru, Njemačka. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Cijenit će se znanje njemačkoga jezika učenika kao dodatna vrijednost. Prijaviti se mogu i učenici petih razreda uz napomenu da sudjelovanje u mobilnosti dodatno opterećuje zahtjevnost obaveza maturanata (raniji završetak nastavne godine, pisanje završnoga rada, pripreme za maturu i sl.).  

Prijavu šaljite do 28.11.2016. u 23:59 u obliku motivacijskoga pisma koje možete preuzeti na dnu ove stranice te poslati na adresu e-pošte: mlinarska@mlinarska.hr

 

*********************************************************************************************************************************************

Sastanak učenika, roditelja i nastavnica u pratnji tijekom mobilnosti u Portugal s koordinatorom projekta u okviru programa Erasmus+ bit će 17.02.2016. u 15.00 sati u učionici br. 4 

********************************************************************************************************************************************

U sklopu projekta škole „Through practice to new competences in medicine“ koji se odvija u okviru programa Europske unije za obrazovanje Erasmus+održane su jezične i kulturološke pripreme. Prije odlaska na planiranu mobilnost u Portugal od 28.02. do 15.03. 2016. učenici su uspješno stekli potrebna jezična i kulturološka znanja neophodna za iskustvo učenja u stranoj zemlji. Vrijedna grupa učenika pripreme je pohađala i tijekom zimskog odmora kroz niz višetjednih predavanja i radionica.

Nadamo se da će im stečena znanja biti višestruko korisna te želimo sretnu i uspješnu mobilnost u Bragu, Portugal! 

********************************************************************************************************************************************

U subotu 09. svibnja 2015. u večernjim satima naši sudionici prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta su se vratili u Zagreb, nakon dvotjedne strukovne prakse u Leipzigu! U pratnji troje nastavnika škole 22 učenika iz četvrtih i petih razreda Škole za medicinske sestre Mlinarska na ovaj jedinstveni način imali su priliku upoznati njemačku povijest i kulturu, ojačati vještine komuniciranja na stranom jeziku te usavršavati strukovne kompetencije te primjenjivati ranije stečena znanja u međunarodnom okruženju!

Više o tome pogledajte u priloženoj prezentaciji koju su pripremili nastavnici u pratnji!