DRUGA RAZMJENA U PROJEKTU MEDICINA KROZ KNJIŽEVNOST

Objavio/la Natalija Šnidarić, Pon, 17/12/2018 - 11:11

U srijedu, 5.prosinca 2018. godine realizirana je druga razmjena učenika u projektu „Medicina kroz književnost“ u Školi za medicinske sestre Mlinarska.

Naša škola bila je domaćin učenicima i mentorima iz Srednje škole Bedekovčina, Medicinske škole „Ante Kuzmanića“  Zadar i Medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice. Dan ranije u Zagreb su doputovali učenici i mentor iz Sremske Mitrovice, koje smo ugostili u učeničkom domu naše škole. Iduće jutro dočekali smo učenike i njihove mentore iz Zadra i Bedekovčine i nastavili rad na projektu.

Naše suradnike proveli smo školom te smo sudjelovali na nastavi iz predmeta Hrvatski znakovni jezik. Nakon učenja dvoručne abecede, posjetili smo razred u posebnom programu Njegovatelj TES. Također, posjetili smo nastavu predmeta Anatomija i fiziologija, kao vježbe iz Zdravstvene njege opće i Zdravstvene njege zdravog djeteta.

Nakon ručka razgovarali smo o realiziranim zadacima vezanim za istraživanje i analizu književnih djela koje je svaka škola imala te smo dogovorili kostimografiju i izgled scene na predstojećoj Smotri Dani E-medica.

U poslijepodnevnim satima naše goste smo odveli na zagrebački Advent, na kojem smo se ugodno zabavili!  Učenike i mentore ispratili smo s unaprijed dogovorenom sljedećom razmjenom u novoj 2019. godini u Sremskoj Mitrovici.

 

Brigita Bajzek, Škola za medicinske sestre Mlinarska