ČESTITKA ZA DAN SESTRINSTVA I DAN ŠKOLE

Objavio/la Agata Torbica, Čet, 11/05/2017 - 13:15

Međunarodni dan sestrinstva – Dan škole

    U našoj školi svi znaju kada je Dan škole jer žele pokazati što su sve naučili i što znaju te pripremaju prezentacije, radionice i izložbe budući da je taj dan škola otvorena za sve. S nestrpljenjem iščekuju i plesnjak jer uz dobre vibracije žele proslaviti 12. svibnja Međunarodni dan sestrinstvaDan škole.

    Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije. Zastupala je stav da sve sestre trebaju neprestano održavati i unapređivati svoju efikasnost, snagu, suosjećajnost i brižnu praksu. Taj pristup ona je nazvala zdravlјe sestrinstva.

    Ponosni smo jer smo prva škola za medicinske sestre u Hrvatskoj osnovana davne 1921. g. na inicijativu dr. Vladimira Čepulića kojoj se pridružio dr. Andrija Štampar. Trudimo se biti dostojni naše škole te usvajajući nova znanja i u samoprijegornom radu s pacijentima pokazivati da smo vrijedni najhumanijeg zanimanja na svijetu, a to je biti medicinska sestra.

    S nadom kako ćemo i u budućnosti biti humanisti u ovom egoističnom svijetu i kako ćemo uvijek imati empatiju jednih za druge, svim učenicima naše škole, profesorima, sestrama i djelatnicima želimo sretan Dan škole i puno uspjeha u budućem radu.

    Hvala i roditeljima naših učenika što su svoju djecu usmjerili u ovo humano zanimanje. 

 

                                                                           Djelatnici Škole za medicinske sestre Mlinarska

Priložene datoteke: